Lördag

Vid kvart i fem igår eftermiddag gick jag hemifrån. Jag hade haft kontorsdag i hemmet men skulle nu ta mig till Eskilstuna för att sova på hotell.

Halv sex hade jag bytt om, druckit ett par koppar kaffe och steg ombord i en Regina. En halvtimme senare var vi framme och jag promenerade bort till hotellet för att checka in.

I morse strax efter halv sex gick jag till receptionen för att checka ut och hämta min frukostpåse. Därefter lämnade jag hotellet och satte kurs på Personallokalerna i stationshuset. Det var en kall och krispig morgon med temperatur gott och väl under 10 minusgrader. I lunchrummet intog jag min frukost samt tog ut färska fordonslistor och körorder.

Sen var det dags att bege sig ut i kylan igen och traska bort till depån. På spår 14 stod en ER1-mult och väntade. Jag gick in och aktiverade upp hytten och därefter vidtog klargöringen.

Tio i åtta var allt klart och samtliga som skulle åka med hade stigit ombord. Det var personal från tillverkaren, fordonsägaren och bolaget som ansvarar för tågtrafiken i Mälardalen.

Det är dags för vintertester i Kiruna-trakten under nästa vecka. För två år sedan var jag med på testerna däruppe, men i år kan jag tyvärr inte åka med. Däremot fick jag ta hand om ”framkörningen” av fordonen för att inte arbetstiden ska bli allt för lång för mina instruktörskollegor.

Vi körde upp till spår 1 på Eskilstuna C där vi bytte ände. När allt var klart fick vi grönt och kunde köra iväg.

I Kolbäck gjorde vi ett snabbt stopp för att plocka upp den ena kollegan och fortsatte sedan norrut mot Fagersta.

Där rullade vi in till spår 1 vid kvart över nio och när vi stannat var mina insatser på den här resan över. Min andra instruktörskollega som åkt pass från Västerås stod och väntade på plattformen.

Efter en kort överlämning gick mina kollegor till förarhytten i andra änden och jag gick in till våra Personallokaler för att ta en kopp kaffe.

Halv tio var det dags att gå ut till spår 3 där snart en Regina från Ludvika skulle ankomma. Med den åkte jag tillbaka till Västerås.

Efter att ha bytt om återstod bara att promenera hemåt och ta helg.