Måndag

Efter ett antal kontorsdagar fick jag idag komma ut och röra på mig lite. Det var nämligen dags att examinera fyra Västeråskollegor som gått ER1-kursen under förra veckan.

Vid halv åtta steg jag ombord i en ER1-a för att åka till Eskilstuna. Väl där gick jag upp till Personallokalerna och in i en av lektionssalarna för att förbereda mig lite.

Klockan kvart över nio hade min instruktörskollega samt de fyra eleverna anlänt och vi körde igång. Först fick eleverna berätta om sina intryck från förra veckans utbildningsdagar och så gick vi tillsammans igenom repetitionsfrågorna.

Vi promenerade sedan ner till spår 34 på uppställningsbangården där det stod 2 stycken ER1-or. Vi började som vanligt med multipelkopplingsövningen. När alla hade fått multipelkoppla och koppla isär var sin gång fortsatte vi med genomgång av bogseringsförberedelserna.

Vi gick sedan iväg för att äta lunch och när vi var tillbaka inne i ER1-an igen var det dags för det skriftliga provet.

Då alla var färdiga – och godkända – fortsatte vi med de praktiska momenten. Idag blev det avstängning av vestibulsidodörr med tillhörande fotsteg, avstängning av tryckluftsbroms plus uträkning av efterföljande hastighetsrestriktion, säkerhetsklargöring och batterikontaktorreset.

Som avslutning ringde jag vår Gruppchef för att meddela det positiva resultatet. Nu återstod endast att gå tillbaka till järnvägsstationen och lifta med en Regina tillbaka till Västerås.