Fredag

Även idag blev det tågkörning för mig på grund av det rådande personalläget. Jag fick i alla fall sovmorgon eftersom jag inte började förrän vid fem i tolv.

Från och med idag och till och med natten mot måndag är det banarbete mellan Barkarby och Sundbyberg. Alltså vänder våra tåg i Bålsta och där blir det ersättningsbuss till och från Stockholm.

Vid tio över tolv ankom en X40-mult från Bålsta. Den bakre enheten – en tvåvagnars – kopplades av med hjälp av en kollega. När tiden var inne för avgång fortsatte jag med den främre trevagnarsenheten.

Jag körde till Hallsberg och längs vägen fick vi information om att det var trafikstopp på stambanan söder om Laxå på grund av olycka.

När vi ankom till spår 4 i Hallsberg vid halv två hade trafikstoppet hävts men föraren som skulle byta av mig var fortfarande på väg från Göteborg. Tågen söderifrån var försenade på grund av det tidigare trafikstoppet.

Jag gick till Personallokalerna för att ha rast och vara reserv.

Vid tjugo över fyra gick jag ut till spår 5b och snart stannade en X40-mult. Jag bytte av föraren som kört från Göteborg.

Mellan Kumla och Örebro hamnade vi i en tågkö och fick vänta på vår tur att komma in till Örebro Södra. Eftersom tågen från Göteborg har ungefär femton minuters uppehåll på Örebro C kunde vi ändå avgå i rätt tid därifrån.

Framme i Västerås på spår 1a blev jag avbytt av en kollega som skulle fortsätta till Bålsta. Klockan närmade sig sex på kvällen när jag bytte om. Sedan gick jag hem för att vara ledig i helgen.