Tisdag

Tredje gången gillt blev det för Grundutbildningsuppföljningen som jag skulle ha haft för en månad sedan.

Passet startade fem i fem på morgonen och då hade jag varit på plats ett tag och hunnit äta min medhavda frukost.

Kollegan beställde taxi för att ta oss ut till depån och där väntade en dygnsklargöring av en trevagnars X40. När den var avklarad körde vi ner till spår 3 på Centralen, där vi bytte ände.

Tio över sex stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg. Knappt en och en halv timme senare rullade vi in till spår 3 på järnvägsstationen i Hallsberg. Vi lämnade över till föraren som skulle fortsätta till Göteborg och gick för att ha rast i Personallokalerna.

Strax före halv nio gick vi ut till spår 5a där en X40 från Stockholm precis skulle ankomma. Vi bytte av föraren som kört och bytte ände. Det var inte avgång förrän om knappt en timme så det var gott om tid.

Vid fem över halv tio lämnade vi Hallsberg. Mellan Örebro och Arboga fick vi en störning på tågskyddssystemet (ATC) och var tvungna att stanna och starta om det. Som tur var fungerade allt efter omstarten och vi kunde fortsätta som planerat.

Vid tio i elva stannade vi på spår 1a i Västerås och lämnade över till den väntande föraren.

Uppföljningen var godkänd och arbetspasset var därmed slut. Innan jag bytte om och gick hem knappade jag in uppföljningen i systemet.