Fredag

Vi skulle göra ett nytt försök med Grundutbildningsuppföljningen som skulle ha varit i onsdags, men kollegan var fortfarande sjuk. Eftersom jag inte har så mycket annat arbete som väntar för tillfället så fick det bli tågkörning idag också.

Samma pass som i onsdags så jag började vid tjugo över fem. Tog taxi ut till depån för att dygnsklargöra en X40-mult.

När jag var färdig körde jag ner till spår 1a på Centralen och vid klockan sju blev det avgång.

Knappa trettio minuter senare var vi framme på spår 2 i Bålsta. Resenärerna steg av och gick ner till de väntande bussarna och nya resenärer som väntat på plattformen steg ombord.

Vid tjugo i åtta var det dags för avgång och vi rullade iväg. Jag körde ända till Hallsberg där jag blev avbytt av en förare med elev som fick fortsätta till Göteborg.

Nu väntade ungefär en timmes rast i Personallokalerna och jag passade på att äta lite medhavd frukost.

Vid halv elva satte jag mig i tjänstekupén i en X40-mult från Göteborg. När vi stannat på spår 1a i Västerås klockan kvart i tolv, gick jag fram till förarhytten och bytte av föraren som kört från Göteborg.

Det blev dagens andra sväng till Bålsta och där var det en timme och en kvarts uppehåll i väntan avgångstid och nya resenärer.

Tjugo i två stängde ombordaren dörrarna och så lämnade vi Bålsta. När vi stannat på spår 5 på Västerås C lämnade jag tillbaka ekipaget till samme förare som nu haft sin rast och skulle köra hem till Göteborg igen.

Det som återstod för mig var att byta om och sedan gå hem.

Imorgon blir det mer jobb.