Onsdag

Idag skulle jag ha haft ytterligare en Grundutbildningsuppföljning, men kollegan som jag skulle följa upp sjukanmälde sig igår kväll.

Eftersom jag ändå hade ställt in mig på det tidiga passet som det handlade om, ringde jag Operativa Personalledningen och sa att de kunde lägga passet på mig.

Så vid halv fem traskade jag iväg till Centralen i morse. Efter att ha bytt om gick jag upp och tog en kopp kaffe och lite medhavd frukost innan det var dags att ta ut tågorder och fordonslistor.

Jag beställde taxi för att åka ut till depån. Där dygnsklargjorde jag en X40-mult – en trevagnars och en tvåvagnars.

När tiden var inne körde jag ner till spår 1a på Centralen. Klockan sju stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg.

Nu under drygt tre veckor i juli är järnvägen avstängd mellan Jakobsberg och Sundbyberg, så SJs tåg går bara till Bålsta och så blir det ersättningsbuss därifrån.

Knappt en halvtimme efter avgång och med avklarat uppehåll i Enköping stannade vi på spår 2 i Bålsta. Resenärerna fick byta till buss eller Pendeltåg beroende på vart de skulle. Jag bytte ände och gjorde mig klar.

Vid tjugo i åtta hade nya resenärer tagit plats och det var tid för avgång. Det var uppehåll i Enköping, Västerås, Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S och Kumla innan vi vid halv tio ankom till spår 2 i Hallsberg. Jag lämnade över till den väntande föraren som skulle köra vidare mot Göteborg och gick till Personallokalerna för att ha rast.

Tjugo över tio var det dags att åka pass tillbaka till Västerås med en X40-mult från Göteborg. Jag satte mig i tjänstekupén och tog det lugnt.

Kvart i tolv var vi framme på spår 1a i Västerås och det var min tur att byta av föraren som kört från Göteborg. Jag körde till Bålsta igen och där blev det en timme och en kvarts väntan på att nya resenärer skulle anlända med bussarna från Stockholm.

Under väntetiden passade jag på att starta om toalettsystemet på en av toaletterna eftersom det blivit stopp i handfatet.

Tjugo i två blev det avgång och jag körde tillbaka till Västerås. Där lämnade jag över till samme förare som jag bytte av drygt två timmar tidigare och som nu skulle köra tillbaka till Göteborg.

När klockan var tjugo över två gick jag för att byta om och sedan gå hem.