Torsdag

Nu var det ett tag sedan jag fick köra till västkusten, men idag var det dags igen.

Strax före tolv ”blåste” jag in mig och kvarten senare var jag på väg ner till spår 5 där en kollega var på ingång med en X40-mult.

Jag tog plats i förarhytten och så var vi snart på väg mot Göteborg.

Med anledning av kontaktledningsbytet på Västra Stambanan, där man nu håller på mellan Skövde och Falköping, har man reducerat trafiken för Pendeltågen mellan Göteborg och Skövde och då får våra regionaltåg stanna i Stenstorp söder om Skövde. Det var första gången som jag veterligen stannade där, men det gick bra det också.

Vid tjugo över fyra ankom vi spår 2 på Göteborg C och växlingspersonal tog hand om tågsättet eftersom det skulle få toaletterna tömda. Jag gick till Personallokalerna för att deponera min ryggsäck och sedan gick jag till Nordstan för att äta lite kinamat.

Strax före halv sex var jag på väg tillbaka till spår 2 där tågsättet nu kommit tillbaka. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och därefter öppnade jag dörrarna så att de väntande resenärerna kunde få komma ombord.

Tio i sex stängde ombordaren dörrarna och så rullade vi iväg. Det var uppehåll på samma ställen på tillbakavägen, nämligen Alingsås, Vårgårda, Herrljunga, Falköping, Stenstorp, Skövde, Töreboda, Laxå, Hallsberg, Kumla, Örebro Södra, Örebro Central, Arboga och Köping innan vi tio minuter efter tidtabell stannade på spår 1a i Västerås och jag blev avbytt.

Med det var dagens pass över. Innan jag bytte om pratade jag en stund med en av våra instruktörer som hade rast i Personallokalerna.

Imorgon är jag ledig men sedan väntar en jobbarhelg.