Torsdag

Näst sista arbetspasset innan semestern började ännu tidigare än gårdagens – redan fem över fyra!

Passet idag liknar i mångt och mycket gårdagspasset fast är liksom tvärtom när det gäller fordon och sträckor.

Det började i varje fall med dygnsklargöring. På spår 9 stod ER1-an som jag skulle ha. När klargöringen var färdig körde jag ut till spår 3b.

Vid tjugo över fem blev det avgång och vi åkte iväg. Resan till Linköping gick smidigt och bra – helt utan konstigheter. Vid tio i åtta stannade vi planenligt på spår 4 på Linköping C.

En Linköpingsförare tog över och jag gick bort till Personallokalerna för ungefär 45 minuters rast. Jag åt min matlåda och det blev alltså en ännu tidigare lunch än igår.

Jag träffade min kompis från lokförarutbildningen som jobbar i Hagalund i lunchrummet. Han skulle åka pass med mig till Norrköping, så när det var dags gick vi bort till spår 3 på stationen.

En av de röda X52-Reginorna ankom och vi tog över från kollegan som kört från Sala. Vi gick sedan till hytten i andra änden.

Vid tio över nio körde vi iväg. Inget anmärkningsvärt finns att rapportera från körningen. Idag skulle jag dock fortsätta förbi Västerås och upp till Sala.

När vi sedan var tillbaka i Västerås och stod på spår 5 lämnade jag över till samme Linköpingsförare som tidigare på morgonen. Han skulle nu köra hem till Linköping.

Klockan var nu strax efter halv ett och med det var dagens arbetspass över. Jag bytte om och promenerade sedan hem.