Tisdag

Precis som i fredags hade jag idag passet som börjar fem i halv sex på morgonen.

Även idag stod X40-multen på spår 6 på bangården bredvid Centralen så det var bara att gå ut och börja dygnsklargöra.

Jag råkade inte ut för några konstigheter under klargöringen och när jag var klar körde jag bort till Repspåret för att byta ände. När spår 1a blivit ledigt körde jag fram och öppnade dörrarna så att resenärerna kunde stiga på.

Jag gick upp till Personallokalerna och meddelade kollegan som skulle köra att allt var klar för avgång.

Vid tjugo över sju gick jag ner till spår 5. När ER1-an från Sala ankommit tog jag plats i förarstolen. Snart var vi på väg.

Körningen flöt på utan mankemang och vi höll tidtabellen hela vägen. Vid tio i tio rullade vi in till spår 3 på Linköping C. Där väntade min instruktörskollega på att få ta över och köra tillbaka norrut efter ungefär en kvart.

Jag gick bort till Personallokalerna och åt innehållet i matlådan. Jag satt också och pratade ett bra tag med vår instruktörsplanerare som sitter i Linköping.

Strax före halv tolv tog jag min ryggsäck och promenerade bort till uppställningsbangården. På spår 26 stod min ER1-a parkerad. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och var sedan klar att köra ner till plattform.

Spår 3 var fortfarande upptaget så när snabbtåget mot Stockholm avgått fick jag köra ner till spår 2 i stället. Det är på andra sidan av samma plattform, så det ställde inte till några bekymmer för våra resenärer.

När alla som skulle med tagit sig ombord stängde vi dörrarna och gav oss iväg. Vi låg ett par minuter efter tidtabell fram till Katrineholm, men sedan var vi i kapp.

Fem i halv tre ankom vi till spår 2 i Västerås och jag blev avbytt av en kollega.

Jag beställde en taxi för att åka ut till verkstaden i utkanten av stan. Där stod en X14 och väntade på att få en dygnsklargöring.

När den var klar körde jag ner till Centralen. Fordonet skulle direkt ut i trafik så när jag stannat på spår 4b lämnade jag över till kollegan. Det var avgång direkt mot Fagersta N.

Nu kunde jag gå till omklädningsrummet för att byta om eftersom arbetsdagen var över.

Klockan hade passerat fyra på eftermiddagen när jag promenerade hemåt.