Lördag

Från början hade jag fått två reservpass den här helgen. Tidigare i veckan hörde dock Personalplaneringen av sig och undrade om jag kunde ta en överliggning istället. Så blev det.

Jag började inte förrän klockan tre på eftermiddagen så jag hade en lugn och skön förmiddag hemma. Jag åkte iväg för att köpa en sallad som jag skulle äta senare under min rast.

Efter de sedvanliga förberedelserna i Personallokalerna tog jag taxi ut till depån. Där skulle jag dygnsklargöra en X40-mult enligt planeringen. Ekipaget hade dock redan varit ute i trafik idag så det räckte med en säkerhetsklargöring. Jag fick därmed också tid över till att felsöka och resetta några fel på fordonen.

Strax före halv fem körde jag ner till spår 1a på Centralen för att låta de väntande resenärerna gå ombord.

Vid tio i fem stängde så ombordaren dörrarna och vi åkte iväg. Efter uppehållet i Enköping ankom vi till spår 1 i Bålsta och där fick resenärerna byta till ersättningsbuss mot Sundbyberg respektive Stockholm C.

Jag bytte ände och gjorde mig klar för att köra tillbaka. Tjugo i sex hade nya resenärer kommit med bussarna och vi kunde sätta fart.

När vi stannade på spår 5 i Västerås blev jag avbytt och återvände till Personallokalerna. Där plockade jag fram min sallad ur kylen och intog den. Jag hade rast i en och en halv timme, så det blev ett par koppar kaffe också.

Kvart i åtta stod jag vid spår 1a när en X40-mult stannade. Jag bytte av föraren som kört från Alingsås. Snart var vi på väg mot Bålsta igen.

Proceduren upprepade sig när vi stannat på spår 1 i Bålsta. Resenärerna lämnade tåget och gick mot bussarna och så steg nya resenärer på.

Tjugo i nio blev det avgång och nu skulle jag köra ända till Hallsberg. Efter uppehåll i Enköping, Västerås, Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S samt Kumla ankom vi till spår 5b på järnvägsstationen i Hallsberg vid tjugo över tio.

När ombordarna synat igenom vagnarna stängde jag dörrarna. Sedan körde jag ut och parkerade tågsättet på spår 10 på uppställningsbangården bredvid stationen.

Jag gick sedan till överliggningen för att ta mitt varma rum i besittning. Som tur var kunde jag öppna fönstret för att få in lite svalare luft.