Söndag

Klockan sex ringde mobilalarmet och jag steg upp. Efter att ha gjort mig i ordning gick jag ner för att fixa i ordning min frukostpåse. När det var avklarat gick jag bort till Personallokalerna för att äta densamma.

Strax efter klockan sju var jag på väg ut till samma X40-mult som jag parkerade på spår 10 i går kväll.

När dygnsklargöringen var klar hade jag fortfarande tid till att tvätta bort alla insekter från frontrutorna. Därefter var det dags att köra ut från uppställningsbangården och fram till
spår 5b som var vårt avgångsspår.

Fem över halv nio blev det avgång. Vi lämnade Hallsberg och satte kurs på Bålsta. Allt flöt på utan konstigheter och vid kvart över tio stannade vi på spår 1 på Bålsta station.

På söndagsförmiddagar går det inte lika många tåg som på vardagar så nu hade vi nästan en och en halv timmes väntetid innan det var dags för avgång.

Tjugo i tolv hade våra resenärer anlänt med ersättningsbussarna och ombordarna stängde dörrarna.

Det var ganska mycket resenärer på tåget. Det har varit ett banarbete mellan Alingsås och Göteborg några veckor men från och med idag är det avslutat. Det betydde att det nu stod ”Göteborg” på våra destinationsskyltar. Detta i kombination med lättade reserestriktioner kan ha bidragit till det ökade antalet resenärer.

Jag körde till Västerås och när jag stannat på spår 5 vid tio över tolv tog en kollega över för att köra resten av vägen.

Därmed var helgens arbete avslutat och jag gick för att byta om.