Måndag

Klockan halv nio liftade jag med en X12-a till Eskilstuna. Där träffade jag min elev – en Hagalundsförare som går ER1-utbildning nu.

Klockan tio bytte vi av en ER1-a som kommit från Arboga och efter att ha installerat oss i förarhytten kunde vi köra iväg mot huvudstaden.

Idag är första dagen efter avstängningen av Getingmidjan så vi skulle kunna köra ända till Stockholm Central. Allt gick bra och vi stannade på spår 19b klockan fem över elva vilket var precis enligt tidtabell.

Vi blev avbytta och gick upp till Personallokalerna för att ha en halvtimmes rast. På vägen köpte vi varsin smörgås att äta.

Tjugo i tolv var det dags att gå ner till spår 13 där en ER1-a från Hagalund precis rullade in. Vi bytte av föraren och vid fem i tolv slog signalen om till grönt.

Nu körde vi förbi Eskilstuna och bort till Arboga, dit vi ankom till spår 3 strax före halv två. Det blev ett snabbt hyttbyte och när kontrollerna före körning var utförda var det bara att åka iväg.

Tjugofem minuter senare stannade vi på spår 1 på Eskilstuna C och lämnade över till den väntande kollegan.

Nu gick vi direkt ner till depån för att öva på en dygnsklargöring. När den var avklarad repeterade vi lite andra saker innan vi bröt upp för dagen och gick tillbaka till stationshuset.

Jag åkte med en Regina till Västerås, bytte om och gick därefter hem.

I morgon är det andra praktikdagen.