Måndag

Jag började vid fem i tolv i dag, så jag tog det lugnt hemma på förmiddagen. Tiden rinner dock i väg fortare än man anar så jag kom iväg hemifrån senare än vad jag hade tänkt. Det var ändå ingen fara att jag skulle bli försenad till jobbet, men jag brukar ju se till att jag har god tid på mig för att fika och prata med kollegor.

Strax efter tolv gick jag ner till spår 5 där en X40-mult var i antågande. Från och med i morse är sommarens avstängning mellan Jakobsberg och Sundbyberg avslutad och nu kan vi köra tåg till och från Stockholm igen.

Jag bytte av föraren som kört från huvudstaden och satte mig tillrätta i förarstolen. Jag hade passet som vi kallar ”sena Göteborg” idag och alltså skulle jag nu sitta här i knappt fyra timmar innan vi var framme.

Det finns inte mycket att rapportera från resan till Västkusten. Allt rullade på som det skulle. Vi fick helt enligt planen köra åt sidan i Väring strax före Skövde för att släppa förbi en X2-a. Den var några minuter tidig och det medförde att även vi kom tidigt till Skövde och då passade jag på att göra ett toabesök.

Vi ankom strax före klockan fyra till spår 6 på Göteborg C. Nu väntade en och en halv timmes rast i Personallokalerna och då var det dags att äta matlådan.

Efter ett par koppar kaffe på maten var det vid halv sex dags att gå tillbaka till samma tågsätt på spår 6. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och fixade igång en innerdörr som inte fungerade.

Kvart i sex öppnade jag dörrarna för att släppa ombord resenärerna och när klockan sedan slog sex hade vi precis lämnat plattformen.

Det blev heller inga problem under tillbakavägen utan allt flöt på helt enligt planen. I Töreboda stod vi knappt tio minuter för att X2-an mot Stockholm skulle kunna passera.

I Örebro hade vi drygt tio minuters uppehåll. Klockan var snart nio och det var en ljummen och fin kväll.

Vi stannade på spår 1a på Västerås C vid kvart i tio och jag lämnade över till kollegan som skulle köra sista biten till Stockholm.

Efter att ha bytt om gick jag hem och nu har det blivit mörkt vid tiotiden på kvällarna.

Nästa gång jag jobbar är på torsdag, eftersom jag har fått en så kallad ”nolldag” i morgon och har en fridag i övermorgon.