Torsdag

Redan före klockan fyra i morse steg jag in i Personallokalerna. Jag hade då gjort mig i ordning och sedan packat ihop en frukostpåse som jag hade med mig.

När jag tagit ut färska fordonslistor, ätit upp innehållet i frukostpåsen och druckit ett par koppar kaffe närmade sig klockan halv fem. Det var dags att gå ut till spår 5a, där mitt tågsätt – en X40-mult – hade stått i några timmar under natten.

Det var en sval morgon – endast 8 grader – men solen höll på att gå upp och jag fick lite känsla av en höstmorgon.

Jag startade först om tågsättet för att få bort ett fel innan jag började med dygnsklargöringen. Det gick smidigt och utan krångel och när jag var färdig var det bara att invänta avgångstiden.

Vid fem över halv sex körde vi iväg som den här dagens första avgång mot Bålsta. Körningen gick helt utan problem och vi låg enligt tidtabell hela tiden.

Kvart över sju stannade vi på spår 1 i Bålsta. Ombordaren och jag synade igenom vagnarna och när det var klart körde jag ensam utan resenärer (tjänstetåg) tillbaka till depån i Västerås.

När jag lämnat tågsättet på anvisat spår blev det taxi till Centralen. Jag tog en kaffe i Personallokalerna innan jag gick för att byta om.

Runt klockan nio var jag hemma i lägenheten.

Jag är ledig i morgon men sen väntar en arbetshelg.