Måndag

Jag tog bilen idag till Centralen för att byta om. Vid halv tolv fortsatte jag till Eskilstuna och parkerade i depån.

Därefter gick jag för att äta lunch och strax före klockan ett blåste jag in mig i Personallokalerna. Jag träffade mina elever och tillsammans gick vi till depån för att klargöra vårt fordon.

Det var fordonsbrist idag så det var fortfarande lite oklart vilket fordon vi skulle ha. Vi chansade och började dygnsklargöra en av ER1-orna som stod där. Skulle det sen visa sig vara fel så hade vi i alla fall övat på en dygnsklargöring och det var det som var syftet.

Nu gick vår chansning hem och alltså hade vi klargjort vårt eget fordon. Efter att ha fyllt på färskvatten i två av de tre toaletterna körde vi upp till spår 1 på Eskilstuna C.

Fem över tre blev det avgång och femtio minuter senare stannade vi på spår 3 i Flemingsberg efter en lugn och behaglig körning.

När vagnarna var synade fortsatte vi till Älvsjö Godsbangård för att inte stå i vägen för andra tåg. Vi kom in på spår 47 och när vi stannat bytte vi ände.

Vi märkte att det var ojämn temperatur mellan olika vagnar och beslutade oss för att starta om fordonet – en så kallad batterikontaktorreset – eftersom vi hade ganska gott om tid på oss.

Vid tio i fem fick vi grönt och körde tillbaka till Flemingsberg. Nu kom vi in på spår 6. Fem över fem hade resenärerna stigit ombord och vi körde i väg. Det stod ”Örebro S” på destinationsskyltarna.

Vi märkte att det blev svalare i förarhytten så det verkade som om omstarten hade hjälpt.

Hela resan till Örebro Södra förlöpte utan några konstigheter. Vi stannade på spår 30 vid tio i sju och bytte ände.

Knappt tjugo minuter senare var det dags att åka iväg. Strax efter klockan åtta hade vi stannat på spår 1 i Eskilstuna och lämnade över till den väntande kollegan som skulle köra vidare till Flemingsberg.

Nu var vårt arbetspass över och eleverna gick till sitt hotell. Jag gick ner till depån för att sätta mig i bilen. Hade jag inte åkt bil så hade jag fått vänta en timme och trekvart på nästa tåg till Västerås.

Klockan nio parkerade jag bilen hemma.