Fredag

Det var tänkt att jag skulle ha kört ER1-provkörning idag, men en av ER1-orna körde på en älg i går morse och var nu tvungen att saneras.

Eftersom det var samma fordon som jag var planerad på föll det sig så att jag skulle köra det till Hagalund.

Jag skulle åka pass till Eskilstuna men på grund av fordonsfel på pasståget fick det bli taxi istället. Efter en kort visit i Personallokalerna gick jag bort till depån för att börja klargöra ER1-an.

Vid halv åtta kunde vi sätta fart iväg från Eskilstuna efter lite strul med att få ut tågorder men det löste sig till sist.

På grund av banarbetena runt Stockholm fick vi köra förbi Västerås och upp till Sala. Där bytte vi ände och fortsatte sedan mot Uppsala. Därifrån fortsatte vi söderut och ankom Solna enligt plan strax efter halv elva. Det blev ytterligare ett hyttbyte för att kunna köra in till Hagalund och spår 16 där saneringshallen ligger.

Vi fick köra in i hallen på en gång. Endast en vagn i taget får plats över ”gropen” så man får flytta fordonet för att kunna sanera nästa vagn.

Det tog sin lilla tid att sanera allt – klockan var närmare halv fem när det var klart. Efter att Fordonsledningen beställt tågnummer hos Trafikverket och jag sedan tagit ut tågorder kunde vi påbörja återresan.

Färden gick samma väg tillbaka och vid kvart i åtta stannade vi på spår 1 på Eskilstuna C. Vi bytte ände och körde sedan ner till depån och parkerade.

När fordonet var avstängt och låst gick jag tillbaka till Personallokalerna för att invänta pasståget tillbaka till Västerås.

Klockan närmade sig halv tio när jag steg av på Västerås C och gick för att byta om.