Lördag

Lördagen skulle ha bjudit på ett jourpass mellan 7 och 14. Eftersom saneringen under gårdagen tog längre tid än planerat så ringde Personalplaneringen redan igår eftermiddag och undrade om jag kunde ta ett vakant pass som började senare istället.

Så det blev start vid fem i tolv och en kvart senare stod jag vid spår 5 då en X40-mult rullade in. Jag bytte av kollegan som kört från Bålsta och tog plats i förarhytten. Snart var vi på väg igen.

Normalt skulle jag ha kört till Göteborg med det här tåget men den här helgen är det banarbete vid Falköping och då vänder tågen i Skövde. Resenärerna får fortsätta med buss därifrån.

Vid halv tre stannade vi på spår 1 på Skövde C och jag lämnade över till den väntande föraren som skulle köra tillbaka norrut efter knappt en timme. Tillsammans försökte vi starta om toalettsystemet i en av vagnarna men så lätt gick det inte den här gången att få allt att fungera.

Jag gick upp till den lilla Personallokalen för att ha rast i några timmar. Jag åt min matlåda, drack kaffe och pratade med kollegor som också hade rast.

Vid halv sju var det dags att gå ner till spår 1 där en X40-mult var på väg in. Jag bytte av föraren som kört och gick till förarhytten i andra änden för att göra mig klar.

Vid tjugo över sju hade alla anslutningsbussar med resenärerna anlänt och vi kunde köra iväg. Inga konstigheter inträffade längs vägen och planenligt stannade vi på spår 1a i Västerås vid kvart i tio. Kollegan som skulle köra vidare till Bålsta tog över och jag gick för att byta om.

Nu väntar tre dagars ledighet men på onsdag är det dags att köra tåg igen.