Torsdag

Även idag blev det alltså en uppföljning och jag tog sovmorgon och var inte på jobbet förrän strax efter tolv.

Jag började med att registrera gårdagens uppföljning i systemet och kunde sedan sitta och fika och prata med kollegor. Det bjöds på lussebullar luciadagen till ära.

Klockan två började arbetspasset för kollegan som jag skulle följa upp. Efter uttag av fordonslista och tågorder åkte vi ut till depån där en tvåvagnars X40 stod och väntade.

Kollegan dygnsklargjorde X40-an och så körde vi ner till spår 3 på Centralen varifrån vi skulle avgå.

Vid tjugo över tre stängde ombordaren dörrarna och vi kunde sätta fart mot huvudstaden. En knapp timme senare stannade vi på spår 13 på Centralstationen i Stockholm.

Några minuter senare körde en annan förare fram en trevagnars X40 och kopplade ihop – multade – med den vi kommit med. Allt gick bra och vi tog över och gick till förarhytten i andra änden.

Klockan fem blev det avgång och det här var eftermiddagens direkttåg till Västerås som även stannar för påstigande i Sundbyberg.

Inget anmärkningsvärt inträffade under körningen och planenligt ankom vi till spår 3 i Västerås en timme senare.

Nu skulle multen delas igen och det var en förarkollega som skulle köra tillbaka till Stockholm med den bakre delen som kopplade isär.

När den främre delen var synad och klar körde vi bort till depån och parkerade på anvisat spår. Därefter blev det taxi tillbaka till Centralen och då var också uppföljningen avklarad utan anmärkningar.

Jag la in uppföljningen i systemet innan jag gick för att byta om.

Vid halv åtta var jag hemma i lägenheten.

Nu är jag ledig till söndag kväll.