Tisdag

Det blev samma pass idag som jag hade igår – alltså start vid kvart över åtta. På grund av fordonsskada skulle jag idag inte ta över ett tåg som kom från Sala utan tåget skulle utgå från Västerås.

Ombordaren och jag gick ner tillsammans till fordonet som stod på spår 1b. Vid fem över halv nio hade jag installerat mig i förarhytten och utfört kontrollerna före körning, så jag stängde dörrarna och vi kunde avgå. Dagens körning gick väldigt bra och vi blev inte drabbade av några större förseningar. De få minuter vi halkade efter här och där var snart inhämtade igen.

Vi rullade in på spår 3 på Linköping C enligt tidtabell vid tio i elva. När ombordaren synat igenom tågsättet körde jag bort till verkstaden och parkerade. Därefter gick jag till Personallokalerna för att ha rast.

Jag åt matlådan, fikade och pratade med kollegor och vid halv ett var det dags att gå tillbaka till samma fordon borta vid verkstaden. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och så var jag klar att köra fram till spår 3.

Tio över ett lämnade vi Linköping och det gick lika bra att köra i den här riktningen. Två timmar och en kvart senare hade vi stannat på spår 2 på Västerås C och jag lämnade över till föraren som skulle fortsätta till Sala. Nu hade jag drygt en timmes rast i Personallokalerna.

Tjugo i fem gick jag ner till spår 2 och snart kom en kollega ner med en X40 från depån. Jag tog över och bytte ände.

Vid fem i fem satte vi fart mot Köping och Arboga. Inte heller nu uppträdde några konstigheter utan vi kunde stanna på spår 2 i Arboga knappt en halvtimme senare. Precis som igår hjälptes ombordaren och jag åt att syna igenom tågsättet innan jag stängde dörrarna och bytte ände.

Strax efter halv sex kunde jag lämna Arboga som tjänstetåg – det vill säga utan passagerare – med sikte på depån i Västerås. För att kunna komma in till depån fick jag först passera växeln som leder in dit och sedan byta ände och köra in. Jag lämnade fordonet på anvisat spår och beställde taxi för att ta mig ner till Centralen. Väl där gick jag till omklädningsrummet för att byta om.