Söndag

Strax före halv sju i morse hade jag gjort mig i ordning och var på väg till ”moderhotellet” till vårt obemannade hotell för att äta frukost. Det var kyligt i luften så det var skönt med mössa och handskar. Normalt öppnar frukosten klockan sju men hotellet hade fixat så att jag fick äta frukost en halvtimme tidigare eftersom jag klockan sju skulle bege mig till Smedjebacken i taxi.

När jag steg ur taxin vid järnvägsstationen i Smedjebacken gick jag direkt bort till X40-n på spår 3 och började dygnsklargöra densamma. Sen var det bara att sitta och vänta tills ombordaren dök upp i taxi och en stund senare kom ersättningsbussen från Ludvika med några morgonpigga resenärer.

Kvart över åtta vinkade lokaltågklareraren ”Handsignal körtillstånd” och vi kunde ge oss av. Drygt två och en halv timme senare rullade vi in på spår 5 på Stockholm C efter en lugn och behaglig resa utan konstigheter. Ombordaren synade igenom vagnarna och stängde sedan dörrarna. När jag gjort mig klar i andra förarhytten körde jag ut till Hagalund där jag inte behövde köra genom toatömningen utan hamnade direkt på spår 26. Där lämnade jag tågsättet och hoppade sedan in i en X2-a och liftade med den ner till Centralen.

Där tog jag lite rast i Personallokalerna och pratade ett tag med en av mina kompisar som jag gick lokförarutbildningen tillsammans med.

Fem i ett ankom en X40-mult från Göteborg till spår 4 och jag bytte av föraren. Städpersonalen började fräscha till inuti medan jag gick till förarhytten i andra änden. Fem i halv två hade alla resenärer tagit plats och vi kunde köra iväg.

Femtiofem minuter senare stannade vi på spår 5 på Västerås C och jag lämnade över till Göteborgsföraren som skulle köra resten av sträckan.

Jag gick för att byta om och därefter traska hemåt. Nu väntar en veckas skön höstledighet!