Onsdag

Sista arbetspasset före midsommar började vid halv två. Jag beställde en taxi för att ta mig ut till depån och där började jag säkerhetsklargöra en X40-mult bestående av två stycken tvåvagnars dubbeldäckare.

När jag ansåg mig klar körde jag ner till spår 3a på Västerås C och därifrån avgick vi vid tio över tre. En knapp timme senare stannade vi på spår 7 på Stockholm C och jag lämnade direkt över till en kollega som tog hand om tågsättet.

Jag gick och köpte en sallad som jag sedan åt i Personallokalerna.

Vid fem över halv sex ankom en X40-mult till spår 7 på Stockholm C och jag tog över från föraren som kört. Efter att ha gått till andra änden och aktiverat förarhytten var det bara att invänta avgångstiden.

Fem i halv sju var det dags för avgång och vi rullade iväg. Uppehållen i Sundbyberg, Bålsta, Enköping, Västerås, Köping, Arboga, Örebro C och S samt Kumla klarades av ett efter ett utan några problem och planenligt ankom vi spår 5a i Hallsberg vid fem över halv nio.

När syningen av vagnarna var klar stängde jag dörrarna och lät sedan tågsättet stå kvar vid plattform. Växlingspersonalen skulle ta hand om det senare och jag gick till den närbelägna överliggningen. Där kollade jag lite på TV innan det var dags att lägga sig och sova.