Tisdag

Samma pass som i torsdags väntade mig idag det vill säga start vid halv tre på eftermiddagen. Efter lite fika samt uttag av fordonslistor och tågorder var det dags att gå ut till spår 6 på bangården bredvid Centralen där en av de blå X12-orna stod och solade sig.

Jag gjorde en säkerhetsklargöring och strax efter klockan tre ringde jag Fjärren och meddelade att jag var redo att åka. Sen körde jag som tjänstetåg till Eskilstuna där jag bytte ände och förberedde återfärden. Därefter gick jag till Personallokalerna för att fika.

Vid tjugo över fyra blev det avgång från spår 3 och drygt 30 minuter senare stod vi på spår 2 på Västerås C där jag lämnade över till näste förare på tur. Nu blev det en timmes matrast i Personallokalerna.

Min kompis från lokförarutbildningen som jobbat på Pendeltågen ankom från Stockholm med en X40 som jag skulle ha och vi hann prata ett tag i Personallokalerna innan det strax före sex var dags för mig att gå ner till tågsättet.

Tio över sex rullade vi iväg mot Stockholm. Sedvanliga uppehåll i Enköping, Bålsta och Sundbyberg avklarades utan problem och så stannade vi på spår 7 på Centralstationen enligt tidtabell vid fem över sju. När ombordaren synat igenom de två vagnarna kunde jag köra ut till Hagalund där det blev toatömning. Sen parkerade jag på spår 30 och gick därefter bort till Pendeltågsstationen i Ulriksdal för att ta mig ner till Centralen igen.

Jag hann med ett toabesök och en kopp kaffe i Personallokalerna innan det var dags att gå ner till spår 4 för att ta emot en X40-mult. Jag låste tvåvagnarsenheten eftersom den bara skulle transporteras tillbaka till depån och det skulle gott och väl räcka med trevagnarsenheten med tanke på antalet resenärer.

Fem i halv tio stängde ombordaren dörrarna och vi lämnade huvudstaden. Femtiofem minuter senare ankom vi spår 1a på Västerås C enligt tidtabell och när alla resenärer stigit av och syningen var avklarad fortsatte jag ut till depån. När jag lämnat tågsättet på anvisat spår tog jag taxi tillbaka till Centralen.

Strax efter elva hade jag bytt om och var på väg hemåt.