Måndag

Den nya veckan startade vid tjugo i åtta på morgonen och då hade jag cyklat ner till jobbet, duschat, satt på mig uniformen samt ätit frukost. Efter att ha tagit ut dagens listor var det strax före åtta dags att gå ner till spår 3, där X40-n från Ludvika snart var på ingång. När den stannat körde en Hagalundsförare fram med en annan X40 och multipelkopplade med den från Ludvika. Efter att jag gjort bromsprov och kontrollerat förarövervakningen kunde vi sätta fart mot Huvudstaden ett par minuter efter tidtabell då klockan passerat tio över åtta.

Efter uppehåll i Enköping, Bålsta samt Sundbyberg rullade vi in till spår 7 på Centralstationen i Stockholm vid fem över nio. Jag bytte ände medan ombordarna synade igenom vagnarna och kunde sedan köra ut till Hagalund, där det blev toatömning. Sedan hamnade jag på spår 28 och så gick jag till Personallokalerna för att fika lite.

Snart var det dags att gå tillbaka ut i snålblåsten på bangården. På spår 34 stod en trevagnars X40 och väntade på en säkerhetsklargöring. När den var klar körde jag ner till spår 4 på Stockholm C där jag lämnade över till den väntande föraren. Sedan gick jag direkt bort ill Pendeln för att ta mig tillbaka ut till Hagalund.

Nu hade jag två och en halv timmes rast som jag tillbringade i de välbekanta Personallokalerna. Jag åt min matlåda, fikade och pratade med gamla kollegor. Operativa Personalledningen ringde och undrade om jag kunde dygnsklargöra den X40 som jag skulle ha. Visst kunde jag det och så blev rasten en halvtimme kortare.

När jag kom fram till spår 15 i Nya Vagnhallen började jag dygnsklargöringen och när jag var färdig kunde jag köra ner till spår 8 på Stockholm C där jag gick till andra änden för att förbereda avgången. Klockan fem i tre hade ombordaren stängt dörrarna och vi rullade iväg. Som vanligt var det uppehåll i Sundbyberg, Bålsta och Enköping innan vi stannade på spår 1a på Västerås C och resenärerna kunde strömma ut ur vagnarna. Jag lämnade över till kollegan som efter tjugo minuter skulle köra tillbaka till Stockholm och så kunde jag gå till omklädningsrummet för att byta om och sedan cykla hemåt.