Måndag

Ny vecka, härligt höstväder och förkylningen är nästan helt över, så idag blev det cykel till jobbet. Passet började kvart i tre på eftermiddagen och första insatsen, för både ombordaren och mig, var att klargöra och bromsprova ett femvagnars loktåg som stod uppställt på spår 7 vid Västerås C. Därefter backade vi ut från uppställningsbangården och körde sen fram till spår 1a. Strax efter fyra blev det avgång mot huvudstaden. Som vanligt var det uppehåll i Enköping, Bålsta och Sundbyberg innan vi rullade in och stannade på spår 11 på Stockholm C.

Efter tjugo minuter blev jag avbytt och kunde gå upp till Personallokalerna för att ha två och en halv timmes rast.  Då var det dags att äta matlådan.

Vid tio över åtta ankom en X40 från Hallsberg till spår 7 och jag bytte av föraren. En kvart senare stängde vi dörrarna och avgick mot Västerås. Det var uppehåll på samma ställen i den här riktningen och vid tjugo över nio stannade vi på spår 4 på Västerås C och lät resenärerna lämna tåget. Efter att ombordaren synat klart återstod bara att växla ut fordonet till spår 6 bredvid Centralen, där jag parkerade enligt anvisning från fordonsledningen.

Nu var dagens arbetspass till ända och jag gick till omklädningsrummet för att byta om och sedan cykla hemåt i höstmörkret.