Torsdag

Ett tidigt pass stod på schemat idag med start tio över fyra. Egentligen skulle jag ha börjat vid halv fem och kört Regina till och från Linköping men igår såg jag att det blivit ett fordonsbyte till X12 på tillbakavägen och eftersom jag inte har fått utbildning på X12 ännu så får jag inte köra dessa. Därför fick Operativa Personalledningen byta pass på mig.

Eftersom jag började så tidigt hade bussarna inte börjat gå så det fick bli bil för första gången sen jag började i Västerås. Jag vill inte börja cykla för tidigt efter förkylningen, men det hade nog trots allt gått bra idag för det var inte särskilt kallt ute. När jag kom upp i Personallokalerna efter att ha bytt om till uniform, stod en riklig frukostbuffé uppdukad på ett av borden. Det var vår lokala Fackklubb som bjöd. Mycket trevligt!

När jag var klar med frukosten och pappersexercisen var utförd tog jag och en kollega taxi ut till depån, där X40-orna står parkerade. Där började jag klargöra mitt tågsätt bestående av en trevagnars och en tvåvagnars X40. När jag var färdig växlade jag ner till spår 1a på Västerås C, varifrån det blev avgång strax efter halv sex som morgonens första tåg mot huvudstaden.

Resan förlöpte utan konstigheter och efter de sedvanliga uppehållen i Enköping, Bålsta och Sundbyberg ankom vi till spår 8 på Stockholm C exakt enligt tidtabell. Där bytte jag ände, skyltade upp destinationen Göteborg och förberedde tågsättet åt näste förare inför avgången om drygt 40 minuter. Sen gick jag upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

Det blev fika samt prat med kollegor innan det vid fem över åtta var dags att gå ner till spår 10 för att ta emot ett ankommande direkttåg från Uppsala med sju vagnar och lok i vardera änden. När jag pratat med föraren som kört gick jag till loket i andra änden och förberedde mig. Strax var jag på väg ut till Hagalund där det först blev toatömning. Därefter hamnade jag på spår 36 där depåpersonal kopplade loss loket jag satt i och så fick jag köra det till spår 27, där loket kopplades ihop med vagnarna som väntade där.

I och med detta var dagens körning över och nu skulle jag bara ta mig tillbaka till Västerås. Jag liftade ner till Centralen med ett tjänstetåg från spår 26. Där hann jag med en kopp kaffe innan det vid tiotiden var dags att gå ner till spår 5 för att åka pass med ett tåg mot Hallsberg. Framme i Västerås var det bara att gå och byta om för att ta bilen hem.

Nu är det ledig helg som väntar!