Tisdag

Idag blev det buss till jobbet eftersom det var riktigt ruskväder ute. Det var dags att få köra till Göteborg igen och passet började vid tio på förmiddagen. När tåget som jag skulle ta över var på ingång gick jag ut till spår 5 och bytte sedan av föraren och hans elev som kört från Bålsta. Fem i halv elva bar det iväg och som vanligt var det ett antal uppehåll på vägen – Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S, Kumla, Hallsberg, Laxå, Töreboda, Skövde, Falköping, Herrljunga, Vårgårda och Alingsås – innan vi exakt enligt tidtabell vid fem över två rullade in till spår 6 på Göteborg C.

I Göteborg sken solen och man såg blå himmel mellan molnen – lite kontrast mot hur det sett ut längs vägen. Jag gick till Personallokalerna för att ha drygt en timmes rast och då passade jag som vanligt på att äta matlådan.

Vid halv fyra var det dags att gå ut till spår 6 igen. Där stod X40:n kvar som jag körde hit men den var nu ihopkopplad med en annan X40, så jag skulle alltså ha två multipelkopplade fordon på tillbakavägen.

Fem i fyra lämnade vi solskenet i Göteborg bakom oss och snart började det regna. På tillbakavägen var det uppehåll på samma ställen som i andra riktningen och allt flöt på utan konstigheter.

Efter Örebro såg nederbörden mer och mer ut som snö. När jag stannat på spår 1a på Västerås C blev jag avbytt och kunde direkt gå för att byta om och därefter ta bussen hemåt. I morgon har jag tagit ledigt för att gå på kurs på bussbolaget, men på torsdag jobbar jag igen.