Måndag

Tänk att det redan är augusti – otroligt vad fort tiden går! Nåväl idag började jag vid halv tre och första uppdraget var att säkerhetsklargöra en X2:a som stod inne i Nya Vagnhallen på spår 14. Sen körde jag ner till Norra Bantorget för furnering och därefter, när alla förberedelser var klara, lämnade jag över till föraren som väntade vid spår 10 på Centralen på att få köra till Göteborg.

Jag gick upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast och passade då på att äta min matlåda. Klockan fem stod jag vid spår 19b och väntade på att två multipelkopplade X40-enheter skulle ankomma från Eskilstuna. När de stannat tog jag plats i bakhytten och så körde föraren i den andra hytten bort till vändspåren i Karlberg, där jag tog över från min hytt.

Det hade uppstått ett signalfel i Karlberg, som gjorde att alla tåg som passerade på spåren på båda sidor om mitt tåg blev försenade. Frågan var nu om även mitt tåg skulle drabbas av försening eller inte. Fjärren löste det hela galant och lät mig köra tillbaka till spår 19a eftersom den vägen inte berördes av signalfelet. Det blev avgång därifrån ett par minuter senare än planerat vid fem i sex. Resan till Eskilstuna gick via Flemingsberg, Södertälje, Nykvarn, Läggesta och Strängnäs och vi stannade på spår 2 på Eskilstuna C exakt enligt tidtabell. Jag blev avbytt och gick upp till Personallokalen för att ha en timmes rast.

Klockan åtta stod jag åter vid spår 2 när nästa X40-tåg ankom från Stockholm. Jag bytte av föraren och hans elev och satte mig i förarstolen och snart var vi på väg mot Arboga via Kungsör. I Arboga var det nästan en timmes uppehåll och då låste vi den bakre enheten som skulle gå utan passagerare på tillbakavägen.

Fem i halv tio lämnade vi Arboga och satte kurs på huvudstaden med uppehåll på samma ställen som i andra riktningen. Vi rullade in på spår 17b på Stockholm C ett par minuter före tidtabell strax efter elva. När tågsättet var synat körde jag ut till Hagalund, där det först blev toatömning och sedan parkering på spår 23.

Klockan var nästan midnatt när jag satte mig i bilen för att åka hemåt.