Tisdag

Dags för en liten Uppsala-tur idag – för övrigt samma som jag hade två gånger förra veckan. Eftersom semestertiden nu börjar ebba ut så körs Uppsala-tågen den här veckan med fullängdståg igen det vill säga nio vagnar och lok i vardera ände. Mitt tågsätt stod på spår 22 och vid kvart i tre var jag på väg ut på bangården. När jag kollat att allt var ok körde jag ner till spår 3 på Centralen och lämnade över till föraren som skulle köra ett varv på Uppsala.

Jag gick upp till Personallokalerna för att vara reserv en knapp timme och sedan ha rast innan det var dags att gå ner igen.

Vid kvart över fem kom samma tågsätt, som jag tidigare körde ner från Hagalund, tillbaka från Uppsala och jag bytte av samme förare som tog över tidigare. Vid tjugo i sex avgick vi och färden avlöpte utan problem eller konstigheter. Vi ankom till spår 4 på Uppsala C ett par minuter före tidtabell efter uppehåll i Märsta och Knivsta.

Jag bytte ände och gjorde mig klar för att köra tillbaka. Ett par minuter före avgång ringde Fjärren och meddelade att det var trafikstopp mellan Uppsala och Knivsta på grund av obehöriga i spårområdet, så det var bara att stå kvar och vänta på ytterligare besked. Efter ungefär femton minuter kunde vi avgå då Polisen omhändertagit personen i fråga.

På Stockholm C tog Fjärren in oss på spår 11 och medan ombordarna synade igenom vagnarna gick jag till loket i andra änden. När jag var klar körde jag ut till Hagalund där det först blev toatömning och sedan fick jag köra in på spår 10 i Nya Vagnhallen. Där kopplade växlingspersonal loss loket jag körde och så fick jag köra bort och parkera det utanför verkstaden. Så var tisdagens arbete över och när klockan passerat halv nio gick jag mot utgången för att åka hem.