Onsdag

Då var det dags för en överliggning. Den här gången i Karlstad och det är faktiskt första gången som lokförare som jag ska övernatta i Karlstad. Jag har ju sovit i Karlstad förut i modern tid men då som turistbussförare.

Passet började vid halv tre och efter sedvanlig fika och pappersexercis gick jag ut till spår 30 på bangården där tågsättet stod och väntade. Jag utförde säkerhetsklargöringen och kunde sedan köra ner till Norra Bantorget för att invänta ombordarnas ankomst i taxi samt furneringen. När allt var klart rullade vi fram till spår 12a på Centralen varifrån vi sedan avgick vid fem över fyra då alla resenärer äntrat tågsättet. En dörr längst bak ville inte gå igen och ombordaren fick göra en insats liknande en sprinters på löparbanan och så var problemet åtgärdat.

Körningen till Värmland gick bra och vi hade uppehåll längs vägen i Södertälje, Katrineholm, Hallsberg, Degerfors samt Kristinehamn. I de två senare tappade vi några minuter på grund av tågmöten, men när vi till slut stannade i Karlstad på spår 1b låg vi tre minuter sent och jag lämnade över till föraren som skulle köra resten av sträckan till Oslo (eller egentligen bara till Lilleström på grund av banarbete).

Jag gick direkt till hotellet och checkade in och kollade på andra halvlek på svenska damernas första OS-match i fotboll då Sydafrika besegrades med 1-0. Sen gick jag ner till hotellets restaurang och åt buffé innan jag avslutade kvällen med att kolla på ett avsnitt av deckaren Irene Huss på TV. Sen var det hög tid att sova.