Söndag

Även dagens arbetspass började nere på Centralen men idag passade det bättre att lifta med ett tjänstetåg ner än att åka Pendel så efter att ha parkerat bilen i Hagalund vid halv ettiden gick jag till spår 29 på bangården. I Personallokalerna på Centralen fikade jag som vanligt, tog ut dagens listor och ordrar samt pratade med kollegor.

Vid tjugo i tre var det dags att gå ner till spår 17b där snart en X2:a ankom från Malmö. Jag bytte av föraren och när tågsättet var synat körde jag bort till Karlberg för att byta ände. Städpersonal åkte med och fräschade upp inuti under tiden. När jag var redo fick jag köra ner till Norra Bantorget för att invänta furnering och att ombordarna skulle komma i taxi.

Fem över fyra var det dags att köra fram till spår 11 på Centralen för att låta resenärerna gå ombord. Tjugo över var det avgång och resan söderut började. När jag använde full elbroms för att stanna i Södertälje blev det en störning i elektronikstyrningen av motorerna och två av fyra motorer blockerades. Jag bestämde mig snabbt för att göra en reset av fordonet under uppehållet för att få alla motorer i drift igen. Åtgärden lyckades och vi var snart på väg igen. Resten av sträckan avlöpte utan konstigheter och efter uppehållet i Norrköping blev jag som vanligt avbytt när vi stannat på spår 1 på Linköping C av föraren som skulle köra ner till Malmö.

Jag gick till Personallokalerna och idag hade jag två timmars rast. Vid tjugo över åtta ankom ett på grund av signalfel försenat X2000-tåg och jag tog plats bakom spakarna. Det rullade på bra norrut men det gick inte att köra in mer än någon enstaka minut av förseningen. Efter uppehåll i Norrköping och Södertälje ankom vi till spår 17b på Stockholm C strax efter klockan tio och vi var då 23 minuter efter tidtabell. När tågsättet var tomt på resenärer och ombordarna synat igenom blev det avfurnering på Norra Bantorget. Därefter fortsatte jag ut till Hagalund där det blev toatömning och sedan fick jag lämna tågsättet på spår 12 inne i Nya Vagnhallen.

Precis när elvanyheterna började på radion satte jag mig i bilen för att åka hem.