Tisdag

Det blev väckning klockan tre och drygt en halvtimme senare var jag på väg ner till receptionen. Där hämtade jag min frukostpåse och sen gick jag genom ett öde Eskilstuna upp till Personallokalerna i stationshuset.

Jag åt frukosten och tog sedan ut en fordonslista. Vid kvart över fyra var det dags att gå till spår 34 på uppställningsbangården där min ER1-a stod parkerad.

Jag utförde en dygnsklargöring och fick sedan vänta på min tur att köra upp till Centralen. Vi var tre ER1-or som skulle avgå inom drygt 20 minuter. Då gäller det att hålla på turordningen så att man inte står i vägen för någon annan.

Väl uppe på spår 2 bytte jag ände och vid halv sex var det tid för avgång. Allt gick helt smärtfritt och utan något att anmärka på. Under uppehållet i Västerås – 15 minuter – hann jag upp till Personallokalerna för ett toabesök och en kopp kaffe.

Vid kvart i sju stannade vi på spår 2 i Sala och jag bytte ände igen.

Knappt tjugo minuter senare var det dags att åka iväg. Efter att ha ankommit till spår 5 på Västerås C vid halv åtta lämnade jag över till den väntande kollegan.

I och med det kunde jag gå till omklädningsrummet för att byta om.

Imorgon är jag ledig men på torsdag blir det jobb igen.