Onsdag

Jag gick till jobbet strax efter halv sju på morgonen. Efter en kopp kaffe gick jag till vårt VR-rum och startade upp både VR-datorn och Simulatordatorn för att de skulle uppdatera sig med de senaste rättningarna.

När alla uppdateringar var klara stängde jag av VR-datorn och fortsatte med att kopiera över den senaste programvaran till Simulatordatorn. Därefter testkörde jag några scenarios för att se att allt verkade fungera som det skulle.

Halv elva var det dags att gå ner till omklädningsrummet för att byta om. Idag skulle X2-an som jag körde i måndags flyttas till verkstaden en bit utanför Västerås.

Jag beställde taxi och åkte till verkstaden i utkanten av Västerås. Där började jag med klargöringen av X2-an och pratade med teknikerna som höll på med fordonet.

Innan vi kunde växla oss ut fick vi vänta på ett annat fordon som var på väg in till verkstaden, men till slut var det vår tur.

Själva tågfärden var avklarad på några minuter. Framme på spår 4 i Tillberga fick vi övergå till växling igen för att ta oss in på verkstadsområdet.

När tågsättet stod på anvisat spår kom fordonstekniker omedelbart ut för att ta hand om det.

För mig var det bara att beställa taxi för att åka tillbaka till Centralen. Där bytte jag om och gick sedan hem.

Som avslutning på arbetsdagen deltog jag i månadsmötet för oss Instruktörer via Teams.