Måndag

Det har redan blivit mars månad och dagen till ära hade jag fått ett specialuppdrag. Jag skulle få köra en X2-a till Västerås eftersom den ska in på verkstad för att uppgraderas.

Vid halv elva var jag på jobbet. Efter att ha bytt om gick jag upp till vårt instruktörsrum och pratade ett tag med mina instruktörskollegor. Jag åt också min matlåda i Personallokalerna.

Strax före klockan ett satt jag i en X40 för att åka mot Stockholm. Eftersom det var fint väder steg jag av i Sundbyberg och promenerade bort till Hagalund.

Där blev det en kopp kaffe i Personallokalerna och lite prat med kollegor.

Vid tio över tre gick jag ut till spår 13 i Nya Vagnhallen där X2-an stod och väntade. Jag pratade lite kort med teknikerna som skulle åka med innan jag började med klargöringen.

En timme senare var det dags att ringa Platskontrollen för att meddela att jag var klar att åka och nästan direkt slog signalen om så att jag kunde börja rulla.

Nere på spår 5 på Centralen bytte jag ände och så fortsatte vi vår resa. Strax före halv sex var vi framme vid verkstaden i utkanten av Västerås. Där växlade vi oss in och parkerade på anvisat spår.

Jag fick skjuts ner till Centralen med en av teknikerna och därmed var dagens insats avklarad. När jag bytt om kunde jag gå hem.