Måndag

I fredags ringde vår instruktörsplanerare och gav mig ett uppdrag för idag.

Jag skulle hjälpa till med multipelkoppling och klargöring av 3 st ER1-or i depån i Eskilstuna. En förarkollega skulle sedan köra ekipaget till bangården i Tomteboda där leverantören ska utföra programvarutester på fordonen.

Redan strax efter klockan sex var jag på jobbet för att byta om. Vid halv sju satt jag i en Regina för att ta mig till Eskilstuna.

Där tog jag en kaffe i Personallokalerna innan jag travade ner till depån. Nu visade det sig att det endast var två fordon som kollegan skulle köra iväg. Dessutom hade verkstadspersonalen redan multipelkopplat de båda ER1-orna.

Jag började att klargöra fordonen och när jag var klar med hälften anlände kollegan. Tillsammans utförde vi resten och därefter var mitt uppdrag färdigt.

Jag gick tillbaka till Personallokalerna och pratade med mina instruktörskollegor som skulle hålla kurser idag. Vid kvart i nio var det dags att gå ner till spår 3 för att åka med en X12-a tillbaka till Västerås.

Där bytte jag först om och gick sedan upp till vårt instruktörsrum för att jobba fram till strax efter lunch då min arbetsdag var slut.