Fredag

Det blev en resa till Eskilstuna även i slutet av veckan. En av instruktörskollegorna hade blivit dubbelbokad och därför saknades en instruktör till andra dagen på en ER1-utbildning.

Redan klockan sex gick jag hemifrån i regnet och när jag bytt om gick jag till spår 3a. Där stod en Regina som jag åkte med till Eskilstuna.

Vid halv nio gick vi ner till depån och in i en ER1-a. Där gick vi igenom repetitionsfrågorna från gårdagen innan vi gemensamt gick igenom passagerarnödbroms och nödsamtalsenheterna.

Vi delade sedan upp eleverna två och två och jag gick med min grupp bort till ett annat fordon. Där gick vi igenom högspännings- och manöverströmskretsarna. Eleverna fick också utföra momenten för att jorda takutrustningen.

Innan vi bröt upp för lunch gick vi igenom tryckluft och broms.

När vi var tillbaka tittade vi på toalettsystemet och därefter körde vi igenom en dygnsklargöring.

Som avslutning fick eleverna ta fram rullstolsrampen och titta på hur man använder den. Det fick räcka för idag och jag släppte iväg eleverna så att de skulle hinna med tåget mot Stockholm.

Jag dröjde kvar några minuter för att ta några foton och testa ett par funktioner innan jag begav mig tillbaka till Personallokalerna i stationshuset.

Där tog jag en kaffe i väntan på mitt tåg tillbaka till Västerås.

Nu är jag ledig i tre dagar och sen får vi se om det blir kontorsdagar eller något annat i nästa vecka.