Måndag

Förra veckan blev inte mycket att rapportera från. Jag var alltså ledig i måndags följt av tre dagar på kontoret. Även fredagen blev ledig och så följde jobbfri helg på det.

Idag stod X12/X14-praktik på schemat och vi började klockan nio på förmiddagen. När eleven blåst in sig samt tagit ut fordonslista och körorder gick vi ner till spår 4b. Där stod en X14 och väntade.

Efter en säkerhetsklargöring blev det avgång vid kvart i tio. Knappt två timmar senare ankom vi till spår 2 i Ludvika och då var vi tio minuter försenade. Banarbetet mellan Fagersta och Ludvika fortgår men nu är sträckan med nedsatt hastighet några kilometer kortare i alla fall.

När ombordaren synat stängde vi dörrarna och bytte sedan ände för att förbereda återfärden. Jag gick för att köpa något att få i magen och tog med mig till den lilla rastlokalen som vi har tillgång till i Ludvika.

Strax före halv ett slog signalen om till grönt och vi kunde köra iväg. Körningen gick bra även i den här riktningen och vid fem i halv tre rullade vi in till spår 4b i Västerås. Kollegan som skulle köra nästa varv på Ludvika fick ta över.

Eleven och jag gick mot Personallokalerna och tackade varandra för dagen innan vi skiljdes åt.

Jag gick upp till vårt instruktörsrum för att fixa igång en lånetelefon. Jag har nämligen haft problem med min jobbmobil de senaste veckorna med att den plötsligt tappar kontakten med SIM-kortet. Idag på förmiddagen var det nästan helt hopplöst att kunna ringa ett samtal, så jag hoppas att det blir bättre med en lånemobil tills jag rett ut om det är fel på SIM-kortet eller jobbmobilen.

I morgon blir det mer praktik.