Måndag

Den nya veckan började med att jag vid halv åtta steg in i en X12-a för att åka till Eskilstuna.

Drygt en halvtimme senare gick jag upp till Personallokalerna och satte mig i en ledig lektionssal för att förbereda lite.

Det var dags att examinera tre förare från Stockholm på ER1. Kvart över nio hade de tre förarna och min instruktörskollega anlänt. Vi började med att gå igenom repetitionsfrågorna som de svarat på under förra veckan.

Därefter gick vi i samlad tropp ner till depån för att öva multipelkoppling med två ER1-fordon. Var och en fick koppla ihop och koppla isär fordonen.

Vi fortsatte med att stänga av det ena fordonet och sedan förbereda det för bogsering. Detta ifall man måste transportera ett havererat fordon till verkstad.

Efter lunch var det dags för det skriftliga provet. Alla tre fick godkänt och klarade sig. Som avslutning på dagen fick var och en utföra en praktisk uppgift på fordonet. Det blev säkerhetsklargöring, stänga av dörr och fotsteg, batterikontaktorreset (omstart av fordonet) samt stänga av en felaktig broms. Även detta gick galant och då återstod bara för mig att ringa till deras Gruppchef och meddela att alla tre nu även var ER1-förare.

Vid halv fyra återvände vi till järnvägsstationen för att vänta på våra respektive tåg hem. För mig blev det hemfärd i en Regina. När jag stigit ur i Västerås gick jag för att byta om.

Resten av veckan ligger planeringen att jag ska hålla till på kontoret. I så fall blir det inte så mycket bloggat, men det har ju blivit ändringar förr.