Söndag

Tredje och sista Göteborgspasset i rad var alltså ”tidiga Göteborg”. Det börjar två timmar tidigare på förmiddagen det vill säga fem i tio. Man slutar därmed också två timmar tidigare på kvällen. Annars är passen närmast identiska.

Precis som jag brukar var jag på jobbet i god tid för alla förberedelser. Det jag glömde idag när jag hade bytt om var att blåsa in mig. Jag satt i godan ro med en kopp kaffe när jag fick ett SMS om att ”Turanmälan sker med Alkodetektor”. Det var lätt åtgärdat genom att direkt gå och blåsa in mig.

Som sagt så är det inte mycket som skiljer tidiga Göteborg från sena dito förutom två timmar då. Det är uppehåll på samma ställen. Dock är platsen för att släppa förbi X2-an annorlunda. På nervägen stannade vi strax före Töreboda – i Slätte. På hemvägen står man och väntar i Laxå.

Vi blev tio minuter sena iväg från Töreboda på vägen till Göteborg eftersom två biljettlösa individer vägrade lämna tågsättet. De båda ombordarna och jag försökte resonera med dem men det hade varit lättare att prata med en vägg. Tyvärr hann inte väktarpatrullen fram till Skövde C innan vi kom dit heller, så av det hela blev ingenting.

Eftersom det är ganska gott om tid i tidtabellen mellan stationerna, så var de tio minuterna som vi tappade i Töreboda snart inhämtade igen.

Till spår 6 på Göteborg C ankom vi några minuter före två. Jag åt som vanligt min matlåda i Personallokalerna.

Jag passade på att starta om fordonen när jag kom tillbaka till spår 6 vid halv fyra. Detta för att rensa bort några fel som uppenbarade sig på nervägen.

Även idag har det varit en riktigt fin sommardag och det var fortfarande varmt och skönt när jag blev avbytt efter att ha stannat på spår 1a på Västerås C vid kvart i åtta.

Nu är jag ledig två dagar innan det blir jobb igen på onsdag.

2 tankar om “Söndag”

    • Arbetspasset började 09.53 och slutade 19.51 – alltså 9 timmar 58 minuter. Betald rast i Göteborg 14.13 till 15.32