Tisdag

Även idag började jag före klockan sex – närmare bestämt vid kvart i sex. Det var Provkörningsturen som stod till buds idag, men jag hade inte fått något uppdrag i förväg. Därför gick jag till vårt instruktörsrum för att dra igång min dator och börja rensa i mailkorgen.

Jag förberedde mig också gällande en ER1-provkörning som jag ska vara med på under natten mellan onsdag och torsdag. Det gäller att läsa på så man vet vad som gäller.

Strax efter klockan åtta ringde Depåfordonsledningen i Hagalund och ville ha hjälp med en transport. Jag tog taxi ut till depån och började klargöra de båda multipelkopplade trevagnars X40-orna.

När jag var klar och jag fått tågnummer och tågorder kunde jag köra iväg. Framme på spår 6 på Centralstationen i Stockholm bytte jag ände och fortsatte sedan ut till Hagalund. Efter toatömningen körde jag ut och parkerade på spår 34 på bangården.

Jag gick till spår 29 där en tvåvagnars X40 stod. Den var tagen ur trafik och skulle nu köras till Västerås för ett verkstadsbesök. Efter klargöring lämnade jag Hagalund för idag och körde ner till Stockholm C.

Jag bytte ände på spår 15 och sedan var det full fart hemåt.

Vid tjugo över tolv var jag framme vid depån där jag parkerade på anvisat spår. Det blev taxi tillbaka till Centralen.

Nu var det hög tid att äta lunch och sedan återstod inte mycket av arbetspasset som slutade klockan två.