Tisdag

Den här dagen skulle jag få återuppliva gamla minnen. Jag har fortfarande kvar min X2-behörighet. Det blir dock inte så ofta som jag får köra X2 nu för tiden, men idag var det dags.

Jag liftade med en X40 som lämnade Västerås vid tio i ett. I Sundbyberg steg jag av och gick i det fina vädret till Hagalund. Där satte jag mig i Personallokalerna med en kopp kaffe och pratade lite med ett par kollegor.

Kvart över tre var det dags att gå till spår 13 i Nya Vagnhallen där X2-tågsättet stod uppställt. Det är dags för en uppgradering och X2-an ska därför köras till Västerås.

Jag gjorde en säkerhetsklargöring på fordonet och pratade sedan med teknikerna som skulle åka med i tåget.

Kvart över fyra ringde jag Platskontrollen för att meddela att vi var färdiga att åka iväg och kort därefter slog signalen om så att vi kunde börja rulla.

Nere på Stockholm C kom vi in till spår 11 och där bytte vi ände. När vi fått grönt satte vi fart med sikte på Västerås.

Tågsättet skulle lämnas på verkstaden i utkanten av stan så vi behövde aldrig köra fram till Västerås C. Istället stannade vi vid Västerås Norra och växlade oss in där.

Jag parkerade X2-an på anvisat ställe och nu skulle verkstadspersonalen ta hand om tågsättet. Därmed var uppdraget slutfört och jag beställde taxi för att åka ner till Centralen.

Klockan var kvart över sex när jag lämnade omklädningsrummet för att gå hem.