Måndag

Idag började jag vid tio över tolv men var på plats en timme tidigare för att skriva ut och lämna in några tidrapporter till min Gruppchef. Nu gick det också att registrera förra veckans uppföljning i systemet. Tydligen var det en felaktig parameter på mitt användar-id som var orsaken, men nu var den korrigerad.

Tjugo över tolv gick jag ner till spår 2 där en av de grå X12-orna var på ingång. Jag bytte av föraren som kört och snart var vi på väg mot Sala.

Tjugofem minuter senare stannade vi på spår 2 på Sala järnvägsstation, där jag bytte ände. Efter tio minuter lämnade vi Sala igen. Tåget hade Linköping som slutstation och jag skulle köra hela vägen.

Allt lunkade på under resan och inga konstigheter inträffade. Tio i fyra rullade vi in till spår 4 på Linköping C och de sista resenärerna lämnade tågsättet.

Sen körde jag bort och parkerade vid verkstaden. Jag passade på att tvätta bort insekterna från frontrutorna i bägge ändar med vatten och borste eftersom det är nästan omöjligt att få dem rena av bara vindrutetorkare och spolarvätska.

Därefter gick jag till Personallokalerna för att äta innehållet i min matlåda och ta det lugnt ett tag.

Vid halv sex gick jag tillbaka till samma X12-a och gjorde en säkerhetsklargöring. Sen fick jag köra fram till spår 3 som var vårt avgångsspår.

Fem över sex stängde jag dörrarna och så körde vi iväg. Även i den här riktningen gick allt lugnt och utan problem.

Fem i halv nio stod vi på spår 2 i Västerås och jag lämnade över till föraren som fick fortsätta till Sala. Därmed kunde jag gå och byta om och sedan gå hem i den varma sommarkvällen.