Torsdag

Precis som i torsdags förra veckan hade jag uppdraget att vara förare under leveranskontrollen av en nylevererad ER1-a.

Klockan sex på morgonen var jag på jobbet och bytte om. Jag hann med en kaffe i Personallokalerna innan jag gick ner till spår 5 för att åka med en X12-a vid halv sju.

Framme i Eskilstuna gick jag till depån och inne i verkstadshallen stod ER1-an som jag skulle köra. Jag började med min klargöring och snart kom depåpersonal för att köra ut fordonet på bangården.

När allt var klart och tiden var inne steg leverantörens tekniker och kundens representanter ombord och så körde vi upp till Eskilstuna C.

Strax efter halv nio körde vi iväg och upplägget var detsamma som vid förra veckans körning. Vi stannade vi alla mellanliggande stationer och öppnade dörrarna. Vi gjorde accelerations- och retardationstester längs vägen.

Vi ankom till spår 14 på Stockholm C vid halv tio-tiden och bytte ände. Snart var vi på väg tillbaka igen.

Inga konstigheter inträffade under körningen. Det var minst sagt omväxlande väder – sol, regn, hagel och snö. Riktigt aprilväder alltså.

Tillbaka i depån parkerade vi utanför verkstadshallen och därmed var mitt uppdrag slutfört.

Jag gick för att äta lunch och återvände sedan till depån för att vara med på tester av alkolåsen som sitter i förarhytterna på ER1-orna.

En av mina instruktörskollegor skulle köra en ER1-a från depån i Eskilstuna till verkstaden i Tillberga så jag passade på att lifta med den till Västerås.

Vid kvart i fem kunde jag byta om och sedan gå hem.

Det blir jobb i helgen.