Onsdag

Nu är det dags för lite ER1-praktikåkning igen. Det är kursen som började i måndags som ska ut och köra.

Eftersom jag ska åka med två Stockholm/Hagalund-förare utgår vi från Stockholm. Redan vid kvart över sex i morse satt jag i en X40 för att ta mig till huvudstaden.

Klockan åtta träffade jag de båda och efter att alla förberedelser var klara gick vi ner till spår 17. En Eskilstuna-kollega körde fram en ER1-mult från Norra Bantorget och när den stannat tog vi över.

Fem i nio blev det avgång och en timme senare efter en problemfri resa stannade vi på spår 2 i Eskilstuna. Vi kopplade isär fordonen och kunde sedan fortsätta med vår ER1-a till Arboga. Eskilstuna-kollegan, som åkt pass med oss, tog hand om det bakre fordonet och skulle köra ner det till depån.

I Arboga bytte vi ände och körde tillbaka till Eskilstuna. När klockan var elva ankom vi till spår 1 och lämnade över till näste förare.

Nu gick vi upp till Personallokalerna för att ha vår lunchrast.

Sen traskade vi ner till depån för att träna på att göra en dygnsklargöring.

Klockan två var vi åter på Eskilstuna C och vi skulle ta över en ankommande ER1-a från Stockholmshållet. Vi körde till Arboga en gång till och där blev det hyttbyte.

Fem över halv tre avgick vi och nu körde vi till Stockholm C, dit vi ankom en och en halv timme senare. När vi lämnat över till den väntande kollegan innebar det att dagens övningar var till ända. Mina ”elever” avvek och jag gick till spår 11 för att åka med ett loktåg till Västerås.

Väl framme bytte jag om och gick sedan hem.