Torsdag

Dag två på praktikåkningen började även den klockan halv nio i Eskilstuna. Idag skulle vi dock ta över en ER1-a när den ankom från Örebro vid niotiden.

Efter några minuters uppehåll satte vi sedan fart. Efter uppehåll i Strängnäs, Läggesta, Nykvarn, Södertälje Syd och Flemingsberg kom vi in till spår 19b på Stockholm C klockan tio.

När ombordaren synat igenom vagnarna kunde vi köra ut till Hagalund. Inte heller idag blev det någon toatömning för oss utan vi fick direkt köra in till spår 14 i Nya Vagnhallen.

Där blev det ett snabbt hyttbyte och när allt var uppstartat och klart var det hög tid att köra tillbaka ner till Centralen igen.

Fem i elva avgick vi från spår 13 på Stockholm C och en timme senare stannade vi på spår 2 på Eskilstuna C efter en händelselös resa.

Vi gick för att äta lunch efter att vi lämnat över till näste förare.

Även idag gick vi bort till depån efter att ha ätit. Eleverna fick göra en dygnsklargöring igen och därefter repeterade vi lite olika saker inför morgondagens examination. Jag svarade också på frågor gällande saker som eleverna var osäkra på.

Sista rycket för dagen var ett varv till Arboga. Fem i tre ankom en ER1-a från Stockholm som vi tog över.

I Arboga på spår 1 bytte vi ände och på avgångstid körde vi iväg. Strax före fyra rullade vi in till spår 1 i Eskilstuna. Vi blev avbytta och så var praktikåkningen över för eleverna. De gick till sitt hotell och jag tog en kaffe i väntan på mitt tåg tillbaka till Västerås.

I morgon är det alltså dags för examen.