Praktikåkning dag 2

Dagens pass började vid halv åtta i Eskilstuna och även idag skulle vi ut och köra.

Klockan åtta rullade en ER1-a från Örebro in till spår 1 och vi bytte av föraren. När avgångstiden var inne satte vi kurs på Stockholm. Efter en helt problemfri resa ankom vi till spår 17a på Centralstationen i huvudstaden.

Resenärerna steg av, städpersonalen steg på och när ombordaren synat klart körde vi fram till avfurneringsplattformen vid Norra Bantorget.

Vi bytte ände och nu var det den andra elevens tur att sitta vid spakarna. När tiden var inne körde vi tillbaka till spår 17a.

Vid fem i tio blev det avgång och nu stod det ”Arboga” på destinationsskyltarna.

Allt flöt på i den här riktningen också och halv tolv stannade vi på spår 2 i Arboga. Efter ett snabbt hyttbyte var det hög tid att avgå igen.

En knapp halvtimme senare stod vi åter på spår 1 på Eskilstuna C och kunde lämna över till föraren som skulle fortsätta mot Stockholm.

Vi gick upp till Personallokalerna för att få något i våra magar. Sedan gick vi ner till depån för att träna på en dygnsklargöring.

Innan vi lämnade fordonet rätade vi ut några frågetecken som eleverna hade och repeterade några andra saker inför morgondagen.

Strax före halv tre var vi tillbaka i Personallokalerna och då var det slut för idag. Jag tog en kaffe i väntan på X12-an hem till Västerås.