Fredag

Fredagen innebar examination av de båda kurserna som började i måndags. Eftersom jag ska examinera en kurs på onsdag i nästa vecka åkte jag till Eskilstuna för att vara med och hjälpa till.

Vi började med en samling i konferensrummet i Personallokalerna kvart över åtta. Därefter gick vi ner till depån för att köra den stationära praktiken. Vi började med att visa brandlarmet och hur det presenteras när det löser ut.

Sen fick eleverna förbereda ER1-an för transport i fall fordonet havererar och måste bogseras bort. Vi fortsatte sedan med en multipelkopplingsövning. Eleverna i respektive kurs tog varsitt fordon och så kopplade vi ihop och kopplade isär. Vi fick lite problem med isärkopplingen men det är förmodligen något strul med det ena fordonet som ställer till det.

Vi bröt upp för lunch under övningarna och fortsatte sedan när vi var tillbaka.

Vid tvåtiden var det dags för eleverna att göra det ”skriftliga” provet som i själva verket görs elektroniskt i läsplattorna. Alla blev godkända och då fortsatte vi med det praktiska provet. Var och en fick en uppgift som de fick utföra inför gruppen.

Framemot halv fyra var allt avklarat och vi skickade hem eleverna. Instruktörskollegorna rapporterade examineringen till respektive Gruppchefer. Sen körde vi tillbaka fordonen och parkerade dessa på avsedd plats.

Nu återstod bara att åka hem till Västerås, byta om och gå hem och ta helg.

På söndag är det tidtabellsskifte och därmed också trafikstart för ER1-orna. Jag är alltså ledig i helgen men hoppas naturligtvis att allt ska gå bra!