Lördag

Även den här lördagen blev det alltså jobb för mig. Egentligen skulle jag ha kört eftermiddagsskiftet på provkörningarna Eskilstuna – Södertälje – Gnesta, men på grund av händelserna i går eftermiddag så blev det inga provkörningar alls.

Min instruktörskollega i Eskilstuna och tillverkarens fordonsansvarige lånade ett lok från ett tågsätt som står parkerat på uppställningsbangården i Eskilstuna över helgen. De drog sedan fram ER1-an från spår 30 till spår 23 där de fick göra rundgång med loket. När bromsprovet var klart satte de fart mot Tillberga. Strax efter klockan tio passerade de Västerås och då hoppade jag upp i loket.

Väl inne på verkstadsområdet blev det lite växlingsövningar för att få plats med alla fordon och så att vi inte stängde in något annat fordon med vår ER1-a som inte kunde köra för egen maskin på grund av de havererade strömavtagarna.

När vi var klara skulle instruktörskollegan tillbaka med loket till Eskilstuna och jag liftade med det ner till Västerås C.

Jag satte mig en stund i vårt instruktörsrum för att fixa med min nya dator. Alla dokument och bilder från gamla datorn som jag kopierat över till en extern hårddisk kopierade jag nu till nya datorn. Dessutom gick jag till konferensrummet för att kontrollera att det fungerade att visa bilder på projektorn. Allt verkar fungera som det ska och det är skönt att veta för om ett par veckor är det dags att köra kurs igen.

Nu är jag ledig i morgon och på måndag. På tisdag reser jag söderut i tjänsten men mer om det nästa vecka.