Onsdag

Idag var det dags för en uppföljning och jag gick hemifrån runt klockan tio på förmiddagen. Efter att ha bytt om hann jag med en kaffe och lite prat med några kollegor innan det var dags att gå ner till spår 1a för att hoppa på en X40 mot Stockholm.

Jag steg av i Sundbyberg och tog en promenad till Hagalund. Där pratade jag lite med min före detta Gruppchef och några kollegor. Vid tio i två började föraren som jag skulle följa upp. Det var en så kallad ”Grundutbildningsuppföljning” som alla nya förare ska ha inom ett halvår efter det att de blev anställda.

Efter de sedvanliga förberedelserna gick vi ut till spår 12 i Nya Vagnhallen där en X2-a stod och isade av sig lite i värmen. Vi gjorde en säkerhetsklargöring och kunde sedan köra ner till Norra Bantorget för furnering. Ombordpersonalen steg också ombord. När allt var klart körde vi fram till de väntande resenärerna vid spår 12a på Centralen.

Fem i halv fyra lämnade vi Stockholm i riktning söderut medan solen var på väg ner.

Efter en problemfri körning och uppehåll i Södertälje och Norrköping ankom vi planenligt till spår 1 på Linköping C strax efter klockan fem.

Vi gick till Personallokalerna för att ha femtio minuters rast. Den blev dock lite längre – närmare bestämt en och en halv timme längre – eftersom X2-an vi skulle ta över hade fått fordonsproblem nere i Skåne.

Vid kvart över sju gick vi tillbaka till järnvägsstationen och snart stannade det norrgående tåget på spår 2. Vi bytte av föraren som kört från Malmö och snart var vi på väg igen. Nu var det endast uppehåll i Norrköping och sedan var det raka spåret till huvudstaden. Det gick dock inte att köra in någon tid eftersom vi hade tåg framför oss hela vägen och det fanns inte utrymme för att kunna köra förbi.

Vi rullade in till spår 10 på Stockholm C vid kvart över nio – en timme och fyrtio minuter senare än tidtabell. Jag tackade för mig och meddelade att uppföljningen var godkänd. Tyvärr hade jag precis missat tåget till Västerås och det var knappt en timme till nästa avgång. Jag gick därför och köpte kvällsmat som jag åt uppe i Personallokalerna under tiden jag väntade.

Vid tio över tio satt jag i en X40 för att ta mig hemåt. En timme senare steg jag av i Västerås och gick direkt hem utan att byta om. Strax efter halv tolv var jag hemma i lägenheten.