Torsdag

Vid tio över sex tog jag bilen ner till Centralen. Där hämtade jag väskan med simulatorn och åkte vidare för att hämta upp min instruktörskollega. Strax efter klockan åtta var vi framme i Hagalund, där vi skulle tillbringa dagen.

Det var tänkt att jag – precis som i tisdags – skulle medverka då de nyanställda förarna – 12 stycken – som går kursen i Hagalund skulle repetera tågskyddssystemet (ATC). Efter lunch skulle vi köra övningarna på två simulatorer.

Tyvärr var det dock tekniska problem med simulatorn som vi skulle få tillgång till. Det var något med grafikkortet och de skärmar vi tänkte använda som inte fungerade. Jag, min instruktörskollega och några andra instruktörer försökte med alla medel få simulatorn att fungera som den skulle och det tog hela förmiddagen. Tyvärr lyckades vi inte lösa problemet så vi fick köra övningarna på endast en simulator – den jag hade med mig från Västerås. Det tog längre tid förstås eftersom vi fick köra med tre grupper istället för två.

Senare på eftermiddagen lyckades plötsligt jag och en av mina instruktörskollegor få den trilskande simulatorn att fungera som den skulle. Vi gjorde ett sista försök och kopplade ihop alla komponenter – bildskärmar, körspak, tangentbord, kablar mm – från början och det gjorde tydligen susen. Men vi vet fortfarande inte exakt vad som orsakade felet. Skönt att det löste sig i alla fall.

Vid halv fem var det dags att lämna Hagalund. Efter att ha kört hem instruktörskollegan återställde jag väskan med vår simulator i instruktörsrummet på Centralen innan jag bytte om och åkte hem.