Torsdag-fredag

Torsdagen ägnades åt att göra ett par e-learningar samt att försöka planera in en uppföljning för fredagen.

Från början låg planeringen för fredagen att jag skulle åka upp till Borlänge för att därifrån bogsera en ER1-a tillbaka till Tillberga. Den har varit där uppe i veckan för högspänningstester och dessa har gått så bra att man inte behövde använda sista provnatten utan kunde bogsera tillbaka den redan under gårdagen. Därför skulle jag ha uppföljning idag istället. Dock kunde jag inte hitta någon kollega som hade en lämplig tur att åka uppföljning på. Igår eftermiddag kom det ut en vakant tur för idag och då tänkte jag att det var lika bra att jag tar den med tanke på förarbristen.

Kvart över fyra i morse gick jag hemifrån och bytte sedan om när jag kom till Centralen. Efter lite medhavd frukost och ett par koppar kaffe var det dags att ta taxi ut till depån. Där dygnsklargjorde jag en trevagnars X40. När det var klart körde jag ner till spår 3 på Västerås C för att låta resenärerna gå ombord.

Vid tio över sex stängde ombordaren dörrarna och så kunde vi rulla iväg. I höjd med godsbangården var det signalfel och när vi tagit oss förbi det låg vi tio minuter efter tidtabell. I Köping fick vi vänta på att mötande tåg skulle ankomma innan vi kunde fortsätta och tappade ytterligare i tid. I Arboga var det dags för nästa tågmöte och ännu ett par tappade minuter. Nu var förseningen uppe i 20 minuter.

Det här tåget har normalt 20 minuters uppehåll på Örebro C och tack vare detta kunde vi avgå helt enligt tidtabell därifrån. Till spår 5a i Hallsberg ankom vi vid kvart i åtta och jag lämnade över till föraren som skulle fortsätta till Göteborg.

Ombordaren och jag gick bort till Personallokalerna för att ha en halvtimmes rast innan det var dags att gå ut i kylan igen för att ta över nästa tåg. Det var morgonens första Regionaltåg från Göteborg som rullade in till spår 5b i Hallsberg vid tjugo över åtta. Jag bytte av föraren och efter ett par minuter hade jag installerat mig i förarhytten och vi var på väg igen.

Resan tillbaka gick utan problem och vid tio i tio hade vi stannat på spår 1a i Västerås och jag blev avbytt och kunde gå för att byta om.

Nu är jag ledig i helgen.